پلاسمای سرد تحولی در تولید غذا

مرکز AgriPlas در تلاش است که نقش استفاده از تکنولوژی پلاسما درکاهش تهدید مقاومت ضد میکروبی را (AMR) عملی کند. موسسان این مرکز امیدوارند تا سه سال آینده جنبه‌های کاربردی حوزه پلاسمای سرد را در سطح وسیعی در کشاورزی بکار گیرند.

یک آزمایشگاه به بررسی نقش استفاده از تکنولوژی پلاسما در کاهش تهدید مقاومت ضد میکروبی (AMR) می‌پردازد. اخیراً مرکز پلاسمایی به نام AgriPlus به طور رسمی در موسسه امنیت غذای جهانی (Global Food Security) در دانشگاه Queen بلغارستان ایجاد شده است. AgriPlus که در نوع خود اولین مرکز تحقیقاتی در جهان در حوزه کشاورزی است، بر روی پلاسمای سرد تحقیقات خود را آغاز کرده است. این مرکز تحقیقاتی با صنایع غذایی و کشاورزی (agri-food industry) انگلیس و چند کشور اروپایی و چند سهام‌دار خود همکاری می‌کند. محورهای فعالیت این مرکز حول خواست سرمایه گذاران آن متنوع است. این همکاری در چندین پروژه به منظور بررسی کاربرد پلاسمای سرد در افزایش طول عمر محصولات تولید شده در صنایع غذایی و کشاورزی و اصول بیوسکیوریتی (امنیت زیستی) در مزارع انجام می‌گیرد.

از آنجایی که پلاسمای سرد قادر است میکروب‌ها و باکتری‌ها را از بین ببرد؛ بنابراین شاید بتوان امیدوار بود که در آینده بجای استفاده از آنتی بیوتیک‌ها در موارد متعدد از پلاسمای سرد بهره گرفت. برخی متخصصان امیدوارند استفاده از فناوری پلاسمای سرد در صنعت تولید غذا و کشاورزی در محیط خارج از آزمایشگاه و در مزارع و کارخانه‌ها در حدود سه سال آینده امکان‌پذیر شود. این تکنولوژی قادر به کاهش مواد شیمیایی مضر و آنتی بیوتیک‌ها است و می‌توان آن را در زنجیره غذایی پیاده کرد.

 

 

تحقیقات پلاسمای سرد، به ویژه در بخش کشاورزی و صنایع غذایی، هنوز یک حوزه نوپا در صنعت محسوب می‌شود. تحقیقات انجام گرفته در سطح آزمایشگاهی، اصلاح سطح مواد (بذر، خشکبار و گیاهان دارویی) بدون تخریب حرارتی و بدون تغییر مورفولوژی ذاتی مواد را به اثبات رسانده است. یافته‌های اولیه گویای آن است به دلیل اینکه پلاسمای سرد حاوی گونه‌های واکنشی چندگانه است و همچنین خاصیت ضدمیکروبی دارد بعید بنظر می‌رسد که قادر به تولید باقی‌مانده‌های شیمیایی مانند عوامل بیوشیمی مضر و مرگبار باشد.

از رسالت‌های این مرکز عملیاتی کردن تحقیقاتی است که تا کنون اثبات کرده پلاسما در افزایش سرعت جوانه زنی بذر و ضدعفونی کردن دانه‌ها نقش دارد و بتواند به کشاورزان برای افزایش بهره‌وری آن‌ها کمک کند.

Lyndsay Chapman که موسسه‌اش 350 هزار پوند برای تأسیس این مرکز کمک نموده است، گفت: "پلاسمای سرد، یک جایگزین در درمان ضد میکروبی در مراحل مختلف زنجیره تأمین مواد غذایی است". یکی دیگر از مدیران سرمایه‌گذار در این پروژه گفت فناوری پلاسمای سرد یک فرآیند زیست‌سازگار است و پروتکل‌های بین‌المللی ما را به این سمت نیز هدایت می‌کند و امیدواریم این مرکز به زودی خدمات مهمی را به بشر ارائه کند.

 ساخت دستگاه از بین برنده سم آفلاتوکسین مبتنی بر فناوری پلاسما

فراخوان؛ ساخت دستگاه از بین برنده سم آفلاتوکسین مبتنی بر فناوری پلاسما

پنجاه و دومین فراخوان «ساخت دستگاه از بین برنده سم آفلاتوکسین مبتنی بر فناوری پلاسما» با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به سفارش یک شرکت دانش بنیان منتشر شد.